Så landede programmet til Århundredets Festival

Programrelease til Århundredets Festival
Med 120 arrangementer fordelt ud over ti dage, er der lagt op til masser af viden, i dette års vidensfestival, Århundredets Festival, der starter 28. februar.

Tarzan Mama Mia var aftenens første musikalske indslag, da programmet for vidensfestivalen, Århundredets Festival, blev offentliggjort torsdag aften. Kim Larsen-hittet blev udgivet som titelsang til filmen af samme navn, der udkom i 1989. Og netop udgivelsesåret var årsagen til, at det var dette nummer startede aftenen.

Århundredets Festival har i år fået titlen “Millennium”, og den fokuserer på tiden, der er gået siden 1989 og frem til 2020. En spændende tid, som Søren Hein Rasmussen, forfatter og ph.d. i historie, gav måske en af de mest kompakte gennemgange af.

På en lille time kom Søren omkring McDonalds på den Røde Plads, Spice Girls, Muhammedkrisen, Harry Potter, Twilight, homoseksualitet, selfies, fundamentalisme, Poul Nyrup, 9-11 og meget meget mere.

Efter den hæsblæsende gennemgang sluttede af med Ray Davies’ fortrøstningsfulde og på samme tid deprimerende Time Song, bød arrangørerne på en forfriskning i pausen.

I anledningen havde Humleland brygget en særlig Millennium-øl, der kun var tilgængelig på denne enkelte aften.

Efter pausen tog ph.d. og adjunkt ved Institut for Statskundskab, Kristina Bakkær Simonsen scenen.

Her blev der sat fokus på, hvad Danskhed er for en størrelse og i særlig grad, hvordan den danske befolkning snakker om danskhed i kontekst af immigration. Det spandt over den udvikling den politiske scene er gået igennem, og hvordan vores ståsted, image og lovgivning har ændret sig markant over de sidste 30 år.

Arrangementet sluttede af med fællessang.

Når Århundredets Festival starter d. 28/2 er der 120 arrangementer planlagt ud over ti dage. De spænder endnu bredere end Søren Hein Rasmussens foredrag, så hvis du er interesseret i #metoo-bevægelsen, gamle spille konsoller, den økonomiske krise, krigene på Balkan eller noget helt andet, er der altså god grund til at tjekke festivalens program ud.

Priserne varierer, men en stor del arrangementerne er gratis, og de finder sted på en lang række forskellige steder som Dokk1, Vor Frue Kirke og Bålhuset på Tumlepladsen ved Riis Skov.

Du kan læse mere om Århundredets Festival og se det fulde program på Festivalens website.

Om Brian Mogensen 103 Articles
Lokal Redaktør Øst / Journalist: Brian Mogensen - bm@minbynews.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*