Ud at spise – Vinterferien er god for maven

Madfestivalerne DinnerDays, Dining Week og Gastroweek er over os
Der er nok på menukortene, nu de tre store restaurantfestivaller, Gastroweek, DinnerDays og Dining Week er over os.

Har du længe overvejet, om du skulle præve det nye sushisted i byen? Eller hvad med den lille franske restaurant nede på hjørnet?

Nu skal det være. Uge 7 og uge 42 er kendt som skoleferier, og det har også resulteret i, at restauranter rundt omkring har oplevet, at folk hellere vil ud at rejse, end ud at spise. Det var begyndelsen på en række tiltag, der var designet til at skabe bedre muligheder for at få gæsterne ind i butikken.

I København startede Dinner Week tilbage i 2011, og siden fulgte Aarhus trop med Gastroweek, og Dining Days er også kommet til. Selvom der er nu altså er tale om tre forskellige tiltag, har de været med til at gøre uge syv til en af årets travleste uger for de danske restauranter. Og i år bryder Gastroweek konceptet og sælger nu også billetter til uge 6 og 8.

Findes over hele landet
De tre festivaller er muligvis nok baseret i landets to største byer, men siden starten er grænserne blevet visket ud, og der er således ingen af dem, der udelukkende er for de restauranter i enten Aarhus og København.

Gastroweek er bedste repræsenteret i det vestjyske med både Kommandobroen, Den Gyldne Okse og Hotel Nørre Vinkel og flere andre på menukortet, mens Dining Week er stærkest i Aalborg og Aarhus, men alligevel får sneget Orangeriet i Silkeborg og Brdr. Price i Aalborg og Herning med.

Madbilletter
Konceptet er enkelt. I stedet for at bestille bord hos de enkelte restauranter køber de billetterne på den side, din udvalgte restaurant er tilknyttet. Hos restauranterne i Dinner Days-regi, er der mulighed for at få en tre-retters menu til 210 kr. eller hos enkelte restauranter, en dyrere udgave til 400 kr. Hos Dining Days er der en fast pris på 215 kr. mens restauranterne i Gastroweek har en mere flydende prisstruktur.

Hvis du allerede nu er ved at gå til af sult, kan du se udvalget af restauranter og købe billet på de forskellige websites.

Gastroweek.

Dining Week.

DinnerDays.

 

Om Brian Mogensen 103 Articles
Lokal Redaktør Øst / Journalist: Brian Mogensen - bm@minbynews.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*