Kultur/EventNyheder

Anders And og onkel Joakim på jagt efter Erik Klippings skat i Midtjylland

Turen går via Hald Slot, Mønsted Kalkgruber, Den Gamle By i Aarhus samt Viborg, Silkeborg og Randers, når Anders And og onkel Joakim sammen med Asser Øllgaard og Brian Rasmussen er på jagt efter Erik Klippings skat. Historien, der indgår i Anders And & Co. nr. 41, som udkommer den 13. oktober, er baseret på en idé fra en læser, der var så overbevisende, at redaktionen troede, det var en virkelig historie.

Det går ikke stille for sig, når Anders And og onkel Joakim farer igennem Region Midtjylland i jagten på Erik Klippings hemmelige skat, som efter sigende skulle være begravet et sted mellem Holstebro og Aarhus.

Egentlig er deres opgave at finde den bedste rute til et højhastighedstog på tværs af regionen, men onkel Joakim er først og fremmest motiveret af at finde den dyrebare skat.

Med sig har Anders og Joakim natureksperterne og YouTube-underviserne Asser Øllgaard og Brian Rasmussen, som blev kåret som Årets Randersborgere i 2020. Deres rolle er at sikre, at togruten ikke føres igennem habitater, som sjældne dyr bor i – såsom de purpurplettede pragtpadder, der spiller en skæbnesvanger rolle i historien.

Undervejs går skattejagten blandt andet via Hald Slot, Mønsted Kalkgruber, Den Gamle By i Aarhus samt Viborg, Silkeborg og Randers.

Baseret på en idé fra en læser
Historien er en del af serien Jagten på Danmarks skjulte skatte, som siden 2018 har bragt Anders And, onkel Joakim, Rip, Rap og Rup til Fyn, Trekantområdet, Vendsyssel og Sønderjylland.

Inden det blev afgjort, hvor turen skulle gå hen, opfordrede redaktionen på Anders And & Co. læserne til at indsende forslag til fantastiske eventyr, som ænderne kunne drage ud på.

Det allerbedste forslag kom fra en læser i Midtjylland, Jesper Melgaard Algayer, der foreslog, at Anders skulle på jagt efter Erik Klippings skat, som forsvandt den nat, han blev slået ihjel den 22. november 1286 i Finderup lade.

Forslaget var så overbevisende, at alle på redaktionen troede, der var tale om en sand historie. Faktisk krævede det en korrespondance med Lars Agersnap Larsen, som er museumsinspektør for Viborg Museum, før redaktionen indså, at det blot var en rigtig god idé, som Algayer havde fået.

En hæsblæsende historie – med en ekstra dimension
Svend Skytte, som er Anders And-bladets redaktør, udtaler følgende:

”Det er altid en udsøgt fornøjelse, når Anders And drager på jagt efter Danmarks skjulte skatte – og denne historie er ingen undtagelse. Med udgangspunkt i den fantastiske idé fra Jesper Melgaard Algayer har vi fået skabt en hæsblæsende historie, der samtidig viser nogle af de fantastiske ting, som Region Midtjylland har at byde på. Med de andeficerede udgaver af Asser og Brian har historien fået en ekstra dimension, som ikke blot er stærkt underholdende. Den lærer nemlig også vores unge læsere om vigtigheden af at passe godt på sjældne dyrs habitater.”

Historien kan læses i Anders And & Co. nr. 41, som udkommer den 13. oktober 2022.

Back to top button
ANNONCE