ErhvervForside FremhævetNyheder

Benzinen bliver dyrere

Benzinpriserne fortsætter himmelflugten og den kan hurtigt ende over 16 kr. literen, vurderer eksperter.

Hver dag vågner vi op til dyrere benzin og flere steder i landet røg literprisen op over de 15 kroner. Det skyldes naturligvis de usikkerheder, der kommer i kølvandet på krisen i Ukraine. Og flere danske eksperter tror på, at prisen bliver ved med at stige, skriver Ritzau.

Stigningen mandag skyldes den amerikanske regering meldte ud, at de – og de europæiske allierede – overvejer at indføre forbud på import af olie fra Rusland. Dermed steg prisen på den såkaldte nordsøolie med otte procent, og ramte ny rekord på 128 dollars per tønde.

Til sammenligning var prisen per tønde lige omkring de 111 dollars i snit i 2011 og 2012. Og i 1998 var prisen helt nede på 12,8 dollars.

Men de priser kan stige i takt med at tiden går, og danskerne skal nok forberede sig på, at en liger benzin kommer over de 16 kroner literen, fortæller investeringsøkonom ved Nordnet, Per Hansen til Ritzau.

– Hvis olieprisen sammen med dollaren og transportomkostningerne holder det niveau, vi ser i dag, så skal forbrugerne indstille sig på, at man i slutningen af ugen kommer til at betale cirka en krone mere per liter brændstof.

Det er ikke en holdning, han er alene om, og flere økonomer påpeger, at de høje oliepriser ikke kun vil ramme den almene danske bilist. Erhvervet vil også opleve stigende priser, og særligt i transportsektoren vil det kunne mærkes.

Og det vil altså også få konsekvenser for andre erhverv.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE