Betalt indhold

Guide: Gymnasial uddannelse eller erhvervsuddannelse?

Dette indhold er sponseret

Er du ved at være færdig med folkeskolen, så står du overfor en meget stor og vigtig beslutning meget tidligt i dit liv allerede. Du skal nemlig til at beslutte dig for, hvad du kunne tænke dig at uddanne dig indenfor ved at vælge din videre uddannelsesgang. Det kan for mange være en meget svær beslutning, og det skal slet ikke komme som nogen overraskelse. Det er trods alt en beslutning, som vil komme til at forme din fremtid og dit fremtidige arbejdsliv.

Man kan som udgangspunkt vælge lige netop den retning, som man kunne tænke sig, og det er også det bedste råd som man kan give til et ungt menneske – nemlig at følge ens interesser, når man skal vælge uddannelsesretning. Der er dog stadig rigtig mange, som er i tvivl, og derfor vil vi i denne artikel præsentere dig for de mest populære muligheder, når man skal vælge uddannelse, samt hvad fordelene og ulemperne er ved disse.

Den gymnasiale vej

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er utroligt mange, som vælger de gymnasiale retninger, da man altid har været godt stillet ift. at tage en længere videregående uddannelse samt komme i job – Og det er stadig en rigtig god ide. Verden kommer til at mangle kloge hoveder på den lange bane, og derfor er det en rigtig god idé at vælge den gymnasiale vej, da man får mulighed for at læse rigtig mange forskellige uddannelser.

Der findes dog mange forskellige gymnasiale uddannelser, som giver adgang til forskellige ting. I forhold til jobsikkerhed, så er det ikke nogen dårlig idé at tage en HTX, da der bliver større behov for ingeniører og folk, som man noget med fysik, kemi, biologi og matematik. Det samme er tilfældet ved STX, hvor man også har mulighed for at læse netop disse fag. HHX er dog en uddannelse, som er er mere handelsorienteret, hvilket også er en rigtig god ide, men sandheden er dog, at der er rigtig stor kamp om jobbene indenfor disse brancher. Hvis du er til den gymnasiale vej, så vælg derfor ud fra din interesse.

Erhvervsuddannelser

Hvis du er mere til at arbejde med dine hænder end at læse i en bog, så kan det være, at en erhvervsuddannelse er noget for dig. Den helt store fordel ved erhvervsuddannelser, er, at det er og bliver større og større behov for arbejdskraft. Det er grundet, at der ikke er nok arbejdere til at imødekomme den store efterspørgsel, som der er på bl.a. håndværkere, elektrikere og VVS’ere.

Hvis du sidder inden med en indre lyst til at arbejde med dine hænder, så er der altså rimelig gode forudsætninger for at være i en meget god jobsituation efter din uddannelse, da der er mangel på arbejdskraft. For at blive uddannet kræver det typisk, at man kombinerer et skoleophold med en læreplads hvor man prøver de ting af, som man har lært på uddannelsesinstitutionen. Efter et forløb på et par år kan man derefter kalde sig uddannet indenfor det givne område, hvorefter man er klar til at komme i arbejde.

Vi håber, at denne artikel har gjort dig klogere på, mulighederne, som ligger efter endt uddannelse og hvilke retninger, som man kan tage.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE