Mad og drikkeNyheder

Heartland præsenterer yderligere tre unikke restaurantoplevelser

Glæden ved det fælles veltillavede måltid er i centrum, når kokke i verdensklasse og med særligt øje for lokalt producerede råvarer disker op med restaurantoplevelser ud over det sædvanlige. Gæsterne kan blandt andet opleve den eksperimenterende Restaurant Moment og grøntsagsspecialisten Mikkel Karstad.

Igen i år vil gæsterne på Heartland have mulighed for at opleve nogle af Danmarks mest legesyge kokke tilberede formidable middage i afslappende omgivelser.

Sanserne får frit spil, når Restaurant Moment helt eksklusivt, rykker ud af deres biodynamiske madlaboratorium på Djursland og ind på Heartland for én uforglemmelig aften. Her vil publikum kunne opleve det vegetariske køkken i en helt ny liga, som selv Michelin har fået øjnene op for, da restauranten fik en Bib Gourmand udmærkelse i 2021.

På årets Chef’s Table er grønne, fynske råvarer i smukt selskab, når Mikkel Karstad og den walisiske gæstekok og grøntavler Xanthe Gladstone præsenterer et grønt måltid i slottets hvilehave.

Den fælles madoplevelse er i højsædet, når kokken Christian Bøjlund og 30 borgere fra Faaborg-Midtfyn Kommune dækker op med eget service og byder 300 spisende velkommen til en kæmpe langbordsmiddag i parken omkring Egeskov.

”Jeg tror ikke, jeg er den eneste, der har savnet at sidde tæt bænket med såvel venner som vildt fremmede og give mig hen til den fælles glæde ved at indtage et virkelig veltillavet måltid. I år har vi samlet essensen af alt det, jeg elsker: Fælleskab, kvalitet og den legesyge tilgang til mad. Det ser jeg virkelig frem til,” siger Emil Blauert, der er programchef for FOOD på Heartland.

Restaurant Moment – legesyg grøn middag i verdensklasse
For en sjælden bemærkning rykker Restaurant Moment, en lille perle på Djursland, til Egeskov for en enkelt aften. Her vil 36 spisende gæster kunne opleve køkkenchef Eigil Christensen og resten af Moments vilde leg med det grønne vegetariske køkken. Forvent en legesyg, grøn, gastronomisk oplevelse – flankeret af Moments egen fantastiske fermenterede saftmenu og de særligt udvalgte vine.

Restaurant Moment ligger i udkanten af økolandsbyen Friland på Djursland og har siden 2016 serveret udsøgt grøn gastronomi – ikke blot fordi det skulle være vegetarisk, men fordi det skulle være så bæredygtigt som overhovedet muligt. Restauranten er grundlagt af ægteparret Rikke og Morten Storm Overgaard, der begge er videnskabsfolk – den ene geolog og den anden professor i neurovidenskab. Netop den videnskabelige tilgang til mad gennemsyrer alt, hvad der foregår på Restaurant Moment. Lige fra den permakulturelle køkkenhave, de fermenterede safter og de særligt udvalgte naturvine til det komposterbare service, maden serveres på.

Fredag d. 3. juni kl. 17:00. Under middagen er der plads til 36 spisende gæster.

Pris 1295 kr. inklusiv drikkevarer

Tip: Moment holder også en vin- og saftsmagning samme dag. Billet hertil købes separat.

Chef’s Table – Fynske grøntsager under kærlig behandling af Mikkel Karstad og gæstekok Xanthe Gladstone
I Hvilehaven i hjørnet af Egeskov Slotspark vil Mikkel Karstad og den walisiske gæstekok og grøntavler Xanthe Gladstone i fællesskab kreere enestående enkle grønne retter og dessert; alle baseret på grøntsager, vilde urter, frugt og bær lokalt produceret på Fyn. På store fade vil den økologiske lokale mad blive serveret sammen med vin, cider, øl og hjemmelavet saft – og til at hjælpe med serveringen har Mikkel taget sin familie med.

Karstads passion bunder i en ærlig og enkel tilgang til mad med fokus på grønne lokale råvarer. Han har i mange år været gastronomisk rådgiver for Claus Meyer og har skrevet flere grønne kogebøger. I år har han inviteret den walisiske kok og grøntavler Xanthe Gladstone til at gå med ham i det 100 procent grønne køkken. Xanthe Gladstone er direktør for Food & Food Sustainability på Glen Dye i Skotland, hvor hun også dyrker grøntsager, og står også i spidsen for madfestivalen The Good Life Experience i North Wales.

Chef’s Table tilbyder i alt fire seatings. Pris 1095 kr. inklusiv drikkevarer

Torsdag d. 2. juni kl. 13:00, 30 pladser
Torsdag d. 2. juni kl. 18:00, 30 pladser
Fredag d. 3. juni kl. 13:00, 30 pladser
Fredag d. 3. juni kl. 18:00, 30 pladser

Christian Bøjlund og 30 fynske værter byder 300 spisende gæster velkommen i slotsparken
Det kan være hjemmestrøgne duge, mågestel og oldemors højstilkede glas, der pynter bordene under Christian Bøjlunds langbordsmiddag i slotsparken på Egeskov. For 30 fynske værter dækker nemlig selv op med eget service.

I ugen op til festivalen pukler de lokale fynske værter og kok Christian Bøjlund med hjælp fra Faaborg-Midtfyn Kommune med at få stablet en langbordsmiddag for 300 spisende på benene. Menuen vil bestå af lokale råvarer efter et 80/20-princip, hvor højst 20 procent af ingredienserne er animalske. Bøjlund afprøvede konceptet på Heartland i 2019 med stor succes.

Christian Bøjlund er optaget af fællesskabet og af det nærvær, der opstår, når man er fælles om et måltid. Den filosofi har han taget med sig, når han har kokkereret i alt fra Michelin-køkkener til kroer og kantiner. I dag driver Bøjlund Madhuset Løgten lidt uden for Aarhus.

Middagen er lørdag d. 3. juni kl. 16:00. Pris 450 kr. inklusiv drikkevarer. 300 pladser

OBS! Husk, at det ikke er muligt at deltage i fællesmiddagen uden billet til festivalen. Festivalbilletten skal købes separat.
Alle henvendelser vedr. fællesmiddagen bedes sendes til info@heartlandfestival.dk

Flere offentliggørelser på vej
De kommende uger og måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne, der kan opleves på Heartland 2022. Festivalen finder sted fra torsdag den 2. juni til lørdag den 4. juni ved Egeskov Slot på Midtfyn.

Billetsalg
Partoutbillet: 1.950 DKK ekskl. gebyr
Partoutbillet, børn (6-12 år): 650 DKK ekskl. gebyr
Partoutbillet, børn (0-5 år): 25 DKK ekskl. gebyr
Endagsbillet: 950 DKK ekskl. gebyr

Overnatningstilbud
Campingpas (v. eget telt, iglotelt, tenthouse eller caravan): 200 DKK ekskl. gebyr
Opslået iglotelt (2 pers.): 800 DKK ekskl. gebyr
Tenthouse (2 pers.): 2.150 DKK ekskl. gebyr
Caravanpas (uden strøm): 950 DKK ekskl. gebyr
Strøm til caravanpas: 800 DKK ekskl. gebyr
(Udsolgt) Mini Lodge (2 pers.): 5.955 DKK ekskl. gebyr
(Udsolgt) Boutique Tent (2-4 pers.): 5.955 DKK – 7.955 DKK ekskl. gebyr

Billetlink: www.heartlandfestival.dk

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE