NyhederSport

Miraklet udeblev men magien bestod

Viborg FF tabte til West Ham United i i playoff-runden til Conference League. Men magien og en flot, flot kulisse giver grønne håb for fremtiden i Viborg.

Viborg FF var torsdag aften på en svær opgave, i forsøget på at skaffe sig viden adgang til gruppespillet i Conference League mod mægtige West Ham United FC fra Premier League.

8435 tilskuere havde fundet vej til Energi Viborg Arena og det var en flot kulisse som tog imod de to hold. Stadion var grøn og hvid og selv om det var lidt op af bakke med resultatet fra den første kamp, som West Ham vandt 3-1, var der også plads til et mirakel på en torsdag.

Viborg var godt med i kampen, selv om West Ham ved Gianluca Scamacca efter 20 minutter bragte sig foran med 0-1 og dermed gjorde bjergbestigningen for Viborg til et bjerg uden for kategori.

Holdet fra domkirkebyen fortsatte med at spille flot fodbold og med lidt hel havde man også kunne gå ind til pausen med en scoring.

Jay-Roy Grot havde et par meget store chancer og særligt med tre minutter tilbage af første halvleg, måtte West Ham keeper Alphonse Areola hive en næsten umulig dobbelt redning op af hatten, da han først ikke kunne holde en afslutning fra Jay-Roy Grot og riposten sprang ud til Justin Lonwijk i det lille felt, men en fantastisk reaktion fra Areola betød af gæsterne kunne gå til pause foran med en enkelt.

Da anden halvleg gik i gang var der stadig en førelse af, at miraklernes tid måske ikke var forbi, men efter bare syv minutter kunne Said Benrahma, slukke de europæiskes drømme i Viborg med sin scoring til 0-2.

West Ham fortsatte med at presse Viborg og ti minutter sener blev det til 0-3 ved Tomas Soucek. Det var måske den scoring jeg har oplevet i mest stilhed. Faktisk var der helt stille på Viborg stadion under alle tre West Ham scoringer, men herudover var det en fantastisk kulisse.

West Ham fortsatte med at lægge pres på Viborg og var meget tæt på endnu en scoring og så sad man der og tænkte, det kan godt blive en grim aften, men Viborg hold stand og der kom ikke flere scoringer, denne torsdag og det blev slet ikke grimt.

Viborg tabte godt nok og miraklet udeblev, men magien fra det flotte stadion klædt i grøn og hvid, den gode stemning og stoltheden over at skulle bide skeer med et så stort hold som West Ham United fra England bestod.

Viborg FF 0-3 West Ham United

0-1 Gianluca Scamacca (20.)
0-2 Said Benrahma (52.)
0-3 Tomas Soucek (62.)

Startopstilling
Lucas Lund-Anton Gaaei, Nicolas Bürgy, Zan Zalatel, Christian Sørensen-Jakob Bonde, Jeppe Grønning, Clint Leemans-Ibrahim Said, Jay-Roy Grot, Justin Lonwijk

Indskiftninger
Nils Mortimer for Justin Lonwijk (60.)
Jan Zamburek for Jakob Bonde (60.)
Alassana Jatta for Jay-Roy Grot (60.)
Sofus Berger for Ibrahim Said (76.)
Mads Søndergaard for Clint Leemans (76.)

Kort
Gult: Ibrahim Said

Tilskuertal
8435

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE