NyhederTech

MitID starter i dag

De første danskere kan fra i dag skifte til MitID, men der går næsten et år, før NemID lukker og slukker.

Et pressemøde i Digitaliseringsstyrelsen tidligere på dagen markerede, at MitID fra og med i dag begynder at erstatte NemID for de danske brugere. Men overgangen kommer til at tage tid.

MitID-app’en ligger klar i både Android Play-butikken og Apple Store fra og med i dag, men det er bankerne, der bestemmer, hvornår den enkelte bruger kan skifte til det nye system. Det er heller ikke alle tjenester, der overgår til MitID allerede i dag, så det er altså nødvendigt for mange, at have både NemID og MitID installeret.

I hvert fald frem til den 30. juni næste år, hvor udrulningen er færdig, og NemID lukker og slukker.

Den bøvlede og omstændelige omstilling er desværre uundgåelig, ifølge Adam Lebech, der er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

“Vi ville gerne have kunne skifte med et trylleslag. Men når vi taler om et system med 5.700.000 brugere, er det nødvendigt at gøre det over tid, for at sikre den bedste overgang.”

Det nye MitID kan aktiveres via en kode, og kræver også en scanning af et pas eller en tur ned på Borgerservice.

De vigtigste ændringer fra NemID til MitID er, at brugerne ikke længere kan benytte papkort til at bruge koder, men i stedet skal bruge app’en på en smartphone. Det kræver også et skifte fra at bruge sit cpr-nummer som brugernavn til at benytte et andet, der skal holdes hemmeligt.

For mange, der har installeret NemID-app’en, er ændringerne altså minimale.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE