Mad og drikkeNyheder

Påskemad: Lammekølle svøbt i bacon lavet på grill

Ingen påske uden lammekølle, vel? Denne opskrift på lammekølle er nem og smager fantastisk.

Foråret er over os og når det nu er tid til påskemad, hjemme hos os er lammekølle en fast del af menuen.

Lammekølle kan laves på et utal af måder, så i år havde jeg valgt at lave den en klassisk lammekølle, med masser af hvidløg og rosmarin, men så svøbt i bacon og lavet på grill. Du kan naturligvis sagtens lave den i en ovn, hvis du ikke er til grill, i alt slags vejr.

Som tilbehør fik vi flødekartofler også med baconstykker på toppen og grønne asparges lige med en baconfrakke på, også lavet på grill.

Lammekølle er faktisk ikke særlig svær at lave og jeg havde valgt en udbenet lammekølle, til dagen påske menu.

 

INGREDIENSER

  • 375 g bacon i skiver
  • 1 stk. udbenet lammekølle ca. 2 kg
  • 5 fed hvidløg
  • Salt & Peber
  • Rosmarin, frisk eller tørret

Til at starte med skal fedtlag på lammekøllen, ridses i tern på kryds og tværs. Brug en skarp kniv og pas på med ikke at skære ned i kødet – det er kun fedtmarmoreringen der skal ridses.

Pil hvidløg og skær dem i halve fed. Prik huller ned i lammekøllen med en skarp kniv på begge sider og prop et halvt fed hvidløg i hvert hul. Det giver super smag til kødet.

Foto: MG – MinByNEWS

Dup lammekøllen tør med køkkenrullen og gnid den nu ind i salt, peber og rosmarin. Nu vil mange mene at lammekøllen er klar til at komme en til i ovnen eller på grillen. Men for at holde på saften havde jeg valgt at pakke den ind i bacon.

Læg lammekøllen på grillen og grill den i ca. 1 1/2 time – brug meget gerne et stegetermometer, hvor kernetemperaturen af lammekøllen skal være på 62 grader. Ved 60 grader er stegen rosa og ved 65 grader er stegen gennemstegt.

Gør grillen klar til indirekte varme – cirka 185 grader.

Det er vigtigt at den ikke får direkte varme, men fordel kullene i grillen i siderne, eller brug sidebrænderen i din gasgrill, så lammekøllen grilles ved indirekte varme med låg på kuglegrillen.

Foto: MG – MinByNEWS

Nu har du god tid til at lave dit tilbehør, som sagt blev det til flødekartofler med baconstykker hos os i år. Det er også tid til at trække vinen op, måske også at smage på den. Vi havde valgt en Shiraz fra Chile årgang 2017, den sad lige i skabet til den grillede lammekølle og flødekartoflerne.

LÆS OGSÅ: Skidenæg er langt bedre end sit rygte

Tag lammekøllen af grillen og lad den hvile i 10-15 minutter, inden den skæres ud i tynde skiver.

Når lammekøllen er sat til hvile kan du grille dine asparges med bacon frakke, når de er færdige er det tid til at gå til bords.

Der skal gå virkelig meget galt for ikke at lykkes her, vil jeg sige, så kast dig bare ud i det!

 

Velbekomme og god påske.

Foto: MG – MinByNEWS

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE