Mad og drikkeNyheder

Skidne æg er en klassiker til en god påskefrokost

Hvad er din eller dine favoritter til en god påskefrokost. Her er opskriften på Skidne æg.

Skidne æg er en skøn klassisk ret, som smager af påske! Skidne æg kan fx indgå som én af flere retter til påskefrokosten.

 

Sådan gør du

  • Kom æggene i en gryde med koldt vand – vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene “smilende” ved svag varme og under låg i 6-8 min.
  • Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag blandingen godt sammen.
  • Tilsæt halvdelen af mælken under kraftig piskning. Pisk resten af mælken i lidt efter lidt.
  • Kom sennep, salt og peber i og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring, i ca. 5 min. Smag til.

Ved serveringen

  • Fordel sennepssaucen på tallerkener sammen med halve “smilende” æg og karse. Server med rugbrød.

 

Ingredienser

Til 6 personer
Tilberedningstid ca. 30 min.

Æg 8
Smør 50 g
Hvedemel 50 g
Mælk ½ liter
Dijonsennep 3 spsk
Groft salt 1 tsk
Friskkværnet peber

Pynt

Friskklippet karse

Tilbehør

Groft rugbrød 240 g

 

Opskrift fra Arla.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE