Anden kulturNyheder

Snapsting melder klar med stort program

Snapsting 2022 åbner på Nytorv den 17. juni, og programmet er fyldt med store og små samt kendte og nye oplevelser.

Fredag den 17. juni åbner Snapsting for niende gang op for 10 dages kulturfest i Viborg. Åbningen finder traditionen tro sted på Nytorv kl. 16.15 til lyden af domkirkens klokker. Mads Panny, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, går på scenen og holder åbningstalen og lige efter sætter første koncertnavn, Anna David, gang i musikken.

Traditioner er der en del af til Snapsting. Blandt dem er Familiedag på Borgvold, Viborgs Vægtere, Alley Cats Car Cruise, Hærvejsløb, Hærvejsmarch, Højskoledag, Seniorfolkemødet, Traktørstedet i Skovgaard Museets Have og bingo. Gammeltorv og Nytorv lægger scene til flere end 26 gratis koncerter, og dagene bliver fyldt med masser af mad, god stemning, fællesskab og meget, meget mere.

 

Borgerkrig og have- og byvandring

Hvert år byder Snapsting også på helt nye oplevelser. 2022-udgaven er ingen undtagelse. En af dem er ”The Battle”, som fysisk foregår på Stænderpladsen, men som publikum også kan streame hjemmefra.

Det er White Hole Theater, der byder på en nyskabende teateroplevelse, hvor teater og livekoncert smelter sammen med moderne teknologi. ”The Battle” tager dig med tilbage til en forårsdag i Viborg i år 1150 – midt under en borgerkrig ført an af Prins Valdemar og Knud 5. Forestillingen er gratis.

Du kan også tage på en havevandring. Men ikke en helt almindelig en af slagsen. ”Haven” er nemlig en sanselig lyd- og performancevandring. Deltagerne bliver ført rundt blandt blomster og træer, mens de lytter til et værk i hovedtelefoner. Det er WunschMachine, der står bag ”Haven.”

 

Byvandringer, kulturkiosk og Vildere Viborg

Fortrækker du en byvandring, er der flere muligheder. Du kan blandt andet vælge at gå i Peter Seebergs fodspor eller tage på en byvandring i det gamle Snapsting og quizze undervejs.

Kulturkiosken har også meldt sig i programmet med en række finurlige kulturindslag, som handler om spontanitet og kunst.

Vildere Viborg slår sig ned på Margretheplænen den 22. juni med Naturens Dag. Her kan man møde Dansk Ornitologisk Forening, Arternes Viborg og mange andre naturentusiaster.

 

Se hele programmet på snapsting.dk

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE